donderdag 27 oktober 2011

Een regelrechte rat.

ItaliĆ« en Griekenland staan op het punt om Europa een afgrond in te sleuren die, voor zover we weten, geen bodem heeft. Onze eigen minister Leers staat op het punt een jongen van achttien het land uit te schoppen. De politiek heeft grote zaken aan het hoofd. Gelukkig is daar ook nog de portefeuille die ‘Milieu’ heet. Dingen als het klimaat heeft men al lang uit het hoofd gezet daar. Het ministerie voor Milieu is klaar voor het echte werk, het ministerie voor Milieu wil met de grote jongens mee.

En daarom heeft staatssecretaris Joop Atsma een brief geschreven aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal inzake een zeer nijpende kwestie. Ratten. En niet zomaar ratten. Resistente bruine ratten. Walst u die klanken even door de hersenen? Resistente. Bruine. Ratten.

Die ratten zijn dus niet alleen bruin. Ze zijn resistent. Dat betekent in lekentaal dat ze een dik rattenvingertje opsteken naar onze bestrijdingsmiddeltjes. Deze gevaarlijke mutanten gaan ons kaalvreten. Deze ratten staan in een rijtje geduldig af te wachten. Zodra de Eurozone uit elkaar klapt komen zij stiekem om het hoekje kijken. Niets minder dan werelddominantie streven ze na. En we kunnen er Niets. Tegen. Doen.

Maar wacht. Misschien toch? Ja! Er is een middel. Een middel waar ze bij dit kabinet nooit echt gedacht hadden. Hoewel, dat hebben ze wel, maar het was altijd gewoon zo’n onderwerp waar je alleen dacht als je geld nodig had. Kennis. Al het geld dat je daarin stopt kun je, als je het moeilijk hebt, makkelijk een andere bestemming geven. En die domme onderdanen blijven er toch wel voor betalen, hoeveel je er ook voor vraagt.

Maar nu moeten we er eventjes in investeren. Er moeten nieuwe exameneisen komen voor professionele verdelgers! Hop, terug de schoolbanken in met die mensen. De rat is resistent. Daar is het allerhoogste voor nodig. En als dat investeren in een bepaald soort onderwijs betekent, dan moet dat maar. Heb je last van ratten? Dan moet je een speciaal ontwikkelde cursus volgen, of zo’n supersonische, helemaal-spiksplinternieuw getrainde verdelger in de arm nemen.

Aan de resistente bruine ratten: u kunt lachen zo hard u wilt. Zodra deze mensen getraind zijn zullen ze jullie downhunten en outsmoken. Kun je nog zo lief kijken. Het is oorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten